Saturday, September 15, 2007

Vart tar pengarna vägen?

Ronny, som kan mycket om hyror, tror att jag har fel när det gäller vart pengarna från utförsäljningen av allmännyttan tar vägen. Han menar att de inte alls kommer att gå in i bostadsbolagen utan att de sannolikt stoppas direkt i stadens stora kassa där de får hjälpa till att finansiera utbyggnaden av Citybanan, ombyggnad av Slussen och andra dyra projekt. Ökningen av bolagens vinster ska istället tas från hyrorna för de kvarvarande hyresgästerna i allmännyttan, säger han.

Vad ska man tro? Det är dags att vi får veta vad staden tänker sig att göra med alla slantarna. Ska de gå till bostadsbyggande eller till citybanan? Eller till något annat? Och vad tänker man om hyrorna? Ska de räknas ut efter bolagens självkostnad eller ska de fortsätta att ge avkastning till Stadshus AB?

2 comments:

Anonymous said...

Det är ju hur som helst ingen vidare bra affärsidé att sälja två trerummare som man kan hyra ut för 4000 för att få loss pengar så man kan bygga en trerummare som man kan hyra ut för 8000. Det ska tydligen vara dyrt att hyra och billigt att äga.

Inger said...

Om det vore så väl att man i alla fall byggde en trea. Sanningen är väl att det blir högst en tvåa man får för de pengarna.