Sunday, September 2, 2007

Det finns hopp

I Vitabergsparken var det ikväll fullt med folk som samlats för att sjunga tillsammans. Kajsa Grytt, Stefan Ringbom och flera andra ledde oss genom texter av Cornelis, Hasse & Tage, Nationalteatern och Janis Joplin. Alla var glada, stämningen hög. När det blev dags för "Staten och kapitalet" började ungdomarna att dansa i bänkraderna. Avslutningsång var Mikaels Wiehes fina sång om de nya rösterna som kommer ska sjunga efter oss vars hår har blivit grått. Den här kvällen var fick vi sjunga tillsammans. Det kändes bra.

Fast det där med att staten så gärna skjuter till om levnadskostnaderna blivit alltför dyra, som det står i "Staten och kapitalet", det stämmer ju knappast länge, i alla fall inte när det gäller boendet. Bostadsbidraget finns visserligen för de som har det mest knapert, men subventionerna till byggande är ju borta och hyresrätten dubbelbeskattas (som jag skrev om häromdagen). Just nu verkar det som om staten snarare tar in pengar på boende än ger ut dem.

Nåväl, det var i alla fall en trevlig kväll i parken. Vid ingången stod en man och sålde tröjor med texten "Min rätt - hyresrätt". Han jobbar mot utförsäljningarna i Dalen och för sina barn, två strax flygfärdiga, som han vill ska få hyra och inte behöva köpa. Jag hoppas få träffa fler som han.

No comments: