Saturday, September 15, 2007

Att säga hela sanningen

Tidningen Metro ägnar sig idag åt att undersöka hur några av de borgerliga vallöftena infriats under det år som gått sedan alliansen tog över i Stockholm. Av de utfästelser som granskas har endast några få uppfyllts (som tur är), varav ett (dessvärre) är att häva stoppet för ombildningar av kommunala hyresrätter till bostadsrätt. Kristina Axén Olin är glad över det och säger:

"Vi ser ett stort intresse nu från stockholmare som hellre vill bo i bostadsrätter än i hyresrätter."

Man undrar hur hon kan vara så säker på att det handlar om att folk verkligen vill bo i bostadsrätt och inte att de ser en möjlighet att göra sig pengar på sitt boende.

Axén Olin fortsätter:

"Jag tycker att det är bra att det blir fler bostadsrätter utanför innerstaden."

Mot detta vill jag inte invända, men nog borde väl finansborgarrådet också kommentera det faktum att hela innerstaden snart består av endast bostadsrätter och en och annan privat hyresrätt. Tycker hon att även det är bra?

1 comment:

Anonymous said...

Det är ju en tydlig bild att det är där man kan tänkas göra sig en hacka på att ombilda som intresset finns. Det är knappast upplåtelseformen i sig man efterfrågar.
Fraserna om att det är förorten man vill ombilda har man ju hört till leda, men det är i innerstaden det sker. Men det är klart det är ju lättare att få gehör för ombildning av förorten, så har man ju fått ett ok och kan ombilda hela innerstaden så är den i nästa vända endast tillgänglig för den med gott om pengar och de slipper tävla med "trashankarna" om attraktiva bostäder utan köper sig smidigt före.