Thursday, October 30, 2008

Hyresgästerna ska inte betala

Här har man gått omkring och trott att det finns rim och reson i världen. Som att den som ställer till det också har ansvar för att ställa tillrätta. Men icke så. Bostadsrättsivarare, till exempel, som förorsakar inställt underhåll i fastigheterna, oro hos hyresgästerna över hur allt ska bli och en massa jobb för bostadsbolagen med värderingar och annat - de visar sig gå skadeslösa ur detta. Varken när de lyckas i sina uppsåt eller när de tvingas till reträtt så behöver de göra rätt för sig utan alla kostnaderna vältras över på bolagen. Och bolagen kommer förstås i sin tur att lägga in kostnaderna i sina kalkyler som ska ligga till grund för hyresförhandlingarna.

Det borde inte vara mer än rätt och lagom att de som vill ombilda också får betala de kostnader som processen medför för bostadsbolagen. Och om det -av någon outgrundlig anledning - inte skulle gå att få till, då måste förstås kostnaderna för alla värderingar och annat arbete som bolagen lägger ned tas från det som bolagen tjänar vid de försäljningar som faktiskt genomförs.
Hyresgästerna måste i alla fall säga: Vi betalar inte, vi betalar inte!

2 comments:

Anonymous said...

Va!?! Är detta verkligen sant? Jag har också trott att "föreningarna" ska stå för t.ex. värderingskostnaderna själva...
Usch, nu blir jag ilsk!

Inger said...

Ja, dessvärre verkar det vara på detta viset, i alla fall enligt den person på hyresgästföreningen som jag talade med häromdagen.