Wednesday, October 8, 2008

Nastan ratt

Nu nar de forsta dagarnas kaos kring den nyfodde har lugnat sig har jag fatt tid att lasa lite svenska tidningar pa natet. Hittar da en artikel av Bjorn Alfredsson som visserligen inte sager nagot utover det som bloggen brukar saga, men som ar bra anda.

Fast vad Bjorn menar med att de nya bostadsrattsinnehavarna inte kan kontrollera de egna bostadsvillkoren forstar jag inte. De stora kostnaderna for boendet kan de givetvis inte paverka annat an marginellt. Men i ovrigt finns ju faktiskt saker som de kan bestamma over: de kan till exempel valja den ena eller den andra entreprenoren for ett visst jobb som de vill ha utfort, de kan valja att bygga om tvattstugan eller inte, de kan valja att ha garden stadad eller ej. De kan ocksa valja att skaffa nytt golv eller ny kyl-och frys nar det behagar dem. Visserligen kan dessa val kosta dem en hel del i form av entreprenadarbeten som behover goras om, daliga tvattmojligheter, trist utemiljo, bra mycket eget arbete och omedelbara utgifter - men visst kan de paverka.

Den konstiga stavningen beror inte pa att jag blivit alldeles tossig av lille R (bara nast intill), utan pa att hans far har ett amerikanskt tangentbord.

No comments: