Tuesday, August 12, 2008

Fullmaktsfiffel

Britt i Västertorp för en envis men ensam kamp mot ombildning i sitt hus. Från henne får jag ett exempel på hur ivrarna gör att få de röster de behöver för att kunna ombilda. Det är i form av en fullmakt som ombildningskonsulterna delade ut och propagerade för på sitt möte med argumenten att det var bra att skriva på den redan då om att det senare skulle visa sig att man inte hade tid att komma på köpstämman.

Fullmakten instruerar ordföranden i bostadsrättsföreningen eller annan som denne förordnar "att för undertecknads räkning rösta JA för bostadsrättsföreningens förvärv av fastigheten .."

Ett väldigt fult förfarande, tycker jag, att propagera och dela ut fullmakter utan att någon bett om det och att göra det så långt före köpstämman att folk hinner glömma bort vad de skrivit på. Att dessutom, som man gjort längst ned på blanketten, skriva att "samtliga kontraktsinnehavare måste underteckna fullmakten" är så nära vilseledande information som man kan komma, för det kan lätt av en orolig och ovan person tolkas som ett generellt påbud att skriva på.

Fy skäms Bjurfors och Thörner, som är konsulter i denna ombildning och som uppenbarligen författat fullmaktsblanketten.

No comments: