Thursday, May 1, 2008

Tanketomt hos (s)

Som vanligt på första maj har vi haft det snärjigt idag med att kolla in de olika demonstrationstågen. Den här gången tittade vi förstås särskilt efter vad som sades om bostadspolitik. Och det var inte mycket.

Hos vänsterpartiet fanns några banderoller om att stoppa utförsäljningar av kommunal egendom och verksamhet och en särskild om att värna hyresrätt. Där hojtades också en del om bostäder åt alla. Hos socialdemokraterna: inte en banderoll, inte en talkör, om hyresrätt och allämnnytta, bara några enstaka hemplitade plakat. I Carin Jämtins tal fanns en bisats om bostäder åt ungdomar och en om allmännyttan, men inga tankar om bostadspolitiken i stort eller om de allvarliga hot som finns mot en god bostad för alla.

Frågan kvarstår alltså: vad vill socialdemokraterna när det gäller våra bostäder och var står de egentligen, är det på hyresgästernas sida eller på någon annans?

En sak är i alla fall klar: även om (s) har ett stort inflytande på hyresgästföreningen (som det påstås) så gäller inte det motsatta.

1 comment:

Anonymous said...

Hej Inger.
Håller med dig om att de flesta partier saknar tydlig bostadspolitisk vilja. Att S har inverkan på oss och vi på dom är nog mest argumentation från våra bostadspolitiska motständare oavsett parti.
Terje