Sunday, May 18, 2008

Fortsättningen

Nu har vi faktiskt för första gången fått information om fasadrenoveringen. Och inte nog med att man berättat vad som ska hända och när, utan bostadsrättsföreningens styrelse har för omväxlings skull lyssnat på de boende och därefter tagit ett steg tillbaka. Budet nu är att bara halva huset ska plastas in åt gången, vilket gör att vi i alla fall kommer att kunna vädra. En väsentlig skillnad och en stor lättnad för den granne som trott att hon skulle bli tvungen att tälta med sin gamla hund för att de skulle få frisk luft.

Heder åt styrelsen alltså. Men i sanningens namn var det nog inte så svårt för dem att ändra det tidigare beslutet. Den nya styrelsen är nämligen just ny, endast två personer är kvar från den förra styrelsen, och då finns ju inte så mycket prestige att försvara när det gäller beslut som fattats eller inte fattats tidigare. Och så är det så att två nya styrelseledamöter bor just i detta hus, vilket ingen från den gamla styrelsen gjorde. Lite egenintresse från deras sida finns således med i spelet. Tur för oss.

Men rabatterna gapar fortfarande tomma och ingen plan finns för hur de ska återställas. Tur att grannen O tog konsekvenserna av sin frustration över bostadsrättsföreningen och flyttade. Om hon hade sett sina rabatter nu hade hon blivit förtvivlad.

För övrigt har denna vecka sju lägenheter här på gården varit ute till försäljning. En av dem har bebotts av en hyresgäst som flyttat utomlands. Genom att sälja hennes lägenhet får bostadsrättsföreningen ett kapitaltillskott som de nog väl behöver med tanke på att fasadrenoveringen kommer att kosta dem 20 miljoner kronor. De övriga lägenheterna som ska säljas är alltså bostadsrätter. Varför de som bott i dem vill flytta vet jag inte, men att det är väl inte osannolikt att det för några har med bostadsrättsföreningens klantigheter att göra. Till exempel att man inte, trots tillsägelse för fyra år sedan från sophämtarna, lyckats göra något åt soprummen. Nu är sopnedkasten plomberade och det står överfulla soptunnor ute på gården till följd av att sopföretaget tvärtröttnade på den dåliga arbetsmiljön för deras medarbetare.

Tänk om ombildningsivrarna visste att det är precis sånt här som händer när amatörer ska leka fastighetsförvaltare samtidigt som de ska spara pengar åt sig själva.

No comments: