Thursday, May 29, 2008

Olika vägar

När jag kommer hem efter några dagars bortovaro har ingenting hänt med fasadrenoveringen. Allt ser ut precis som när jag åkte i tisdags morse. Tidtabellen har alltså redan spruckit och ingen information finns om varför. Hur ska detta gå?

Tidningarna är däremot fulla av nyheter och det kommer som vanligt ta några dagar innan jag kommer ifatt med dem. Hittills har jag hunnit konstatera att minoriteten i stadshuset fått till en återremiss av försäljningarna av allmännytta till privata bostadsföretag. Inte för att det vidare utredandet lär leda till någon ändring i majoritetens vilja att sälja, men återremissen är i alla fall en viktig markering. Kort motivering till beslutet finns i Rådssalsekot.

I det socialdemokratiska Malmö har man valt en annan väg än det borgerliga Stockholm. Istället för att sälja ut allmännyttan vill man erbjuda hyresgäster som bor hos det kommunala bostadsbolaget MKB att bilda kooperativa hyresrätter Det är i stadsdelen Södra Sofielund, som detta ska prövas som ett sätt att få integration och stabilitet i området. Mycket spännande.

No comments: