Sunday, May 25, 2008

Dagens nyheter

När jag kom hem ikväll efter några dagars bortovaro hade fasadrenoveringen börjat bli högst påtaglig med byggnadsställningar utanför köksfönsteret och alldeles inpå balkongen. Bums fick vi kånka in alla blomkrukorna och möblerna och försöka rädda klematisen (Love Child med små limefärgade blomklockor - mycket söt) genom att plantera den utomhus på annat håll. Dagens tråkiga nyhet, får man kalla det. Men det fanns en annan nyhet också, och den var roligare.

I ett brev från den nya styrelsen i bostadsrättsföreningen får jag veta att den vill "få igång en vettig dialog med föreningens hyresgäster så snart som möjligt" och att styrelsen därför vill ha ett samråd med hyresgästerna, någon form av hyresråd som styrelsen kan konsultera. Inte illa!

Det är första gången på de här åtta åren som jag känt att det funnits en uppriktig vilja från bostadsrättsföreningen till att verkligen tala med oss. Den förra styrelsen utsåg visserligen en ledamot till att vara kontaktperson för hyresgästerna, men han hörde aldrig av sig spontant och svarade sällan på våra kontaktförsök. Den enda gång som han var på ett bomöte lyckades han missförstå det mesta och gjorde dessutom en del av hyresgästerna väldigt ledsna.

Nu håller vi tummarna för att den nya styrelsen ska fullfölja de intentioner som den presenterat!

För den som vill ha argument mot bostadsrätter kan det kanske vara intressant att veta att bostadsrättsinnehavarna själva får betala för fönstermålning på fönstrens mellan- och insida i samband med fasadrenoveringen. Och det blir dyrt - 11 000 kr för en tvårummare. Hyresgästerna betalar däremot ingenting för att få sina fönster uppsnyggade.

No comments: