Thursday, November 29, 2007

Guldfynd

Webbtidningen Dagens arena berättar idag om pr-byrån Veritas. Denna byrå driver på uppdrag av Stockholms stad ett "Bilda Bostad"-kontor i Järva. Syftet är att få invånarna i de nordvästra förorterna att vilja ombilda sina allmännyttiga bostäder till bostadsrätt.

Veritas ägs av tidigare folkpartisten Bijan Fahimi. Den som upphandlade tjänsten för stadens räkning var också en folkpartist, Joakim Quiding vid Stadshus AB. Ersättningen för Fahimis uppdrag är 12 miljoner kronor, som förstås tas ur stadens - det vill säga skattebetalarnas - kassa.

Fahimi är inte ensam om att profitera på ombildningsivern. Överallt där ombildning är på tal dyker det upp ombildningskonsulter som vill bistå med råd om hur det hela ska gå till. Deras tjänster (som tack och lov betalas av de hugade ombildarna själva) är inte heller direkt gratis. Och så har vi förstås dem som säljer så fort de köpt och får sin vinst ut ur någon annans bostadsnöd.

Ombildningarna är alltså ett riktigt guldfynd för en del. Inte undra på att de inte vill höra några invändningar mot sin propaganda.

Källa: www.dagensarena.se den 29 november 2007

No comments: