Saturday, December 1, 2007

Uttröttning

Så här års brukar man väl alltid vara rätt trött. Men just nu känns det tyngre än vanligt, för eländesrapporterna duggar lika tätt som regnet. Den senaste handlar om en fastighet på Sannadalsvägen i Gröndal. Där hölls den 7 november en köpstämma, som föregåtts av både muntlig och skriftlig information från bostadsrättsföreningen till hyresgästerna. Man hade speciellt framhållit att den som ville rösta ja måste komma till stämman och avlägga sin röst, eftersom ett uteblivande är lika med en nej-röst.

Trots de noggranna förberedelserna kom inte tillräckligt många ja-röstare till mötet för att man skulle uppnå de 67% ja-röster som krävs för beslut om köp. Men bostadsrättsföreningen lät sig inte nöja med detta, minsann. De utlyste helt frankt en ny köpstämma och började en skrämselkampanj om att fastigheten skulle kunna säljas till en privatvärd (varför det nu automatiskt måste vara så förfärligt).

Den 22 november hölls den nya köpstämman. Även den resulterade i ett nej till ombildning.

I det läget tror man att ombildarna skulle förstå att så här kan man inte hålla på och att hyresgästernas nej är det som ska gälla.

Men icke. Bostadsrättsföreningen ordförande tror ändå att intresset för att ombilda är stort, för det pris man fått är bra för ett så atttraktivt område. Han kan inte utesluta att fler stämmor ska hållas: "Vi har till den 15 januari på oss att svara Stockholmshem, men det är upp till föreningen att bestämma. Lagligen har vi rätt till det."

Man tar sig för pannan och sjunker ännu längre ner i soffan. Vart tog respekten för demokratin vägen?

Källa: Mitt i Söderort den 27 november 2007

1 comment:

Anonymous said...

Och den 14/3 2008 blev det bostadsrätter på sannadalsvägen. Trägen vinner.