Friday, November 21, 2008

Jämtin kommer ut

Nu stiger (s) äntligen ut ur sin närmast totala tystnad om ombildningarna i Stockholm. I en artikel på DN debatt idag föreslår Carin Jämtin bland annat att ombildningar ska kunna ångras och att köpstämmor ska övervakas av Notarius Publicus så att de går rätt till.

Jättebra! Men varför skulle förslagen behöva dröja till en av de egna fullmäktigeledamöterna drabbades och fick visa upp det i Uppdrag granskning? Här hos oss har vi påtalat samma saker sedan år 2000 utan att såvärst många velat lyssna.

Tillägg: Här kan du läsa vad Svenskan skriver om (s)-utspelet.

4 comments:

Anonymous said...

Så typiskt socialdemokratiskt. Myndigheterna ska övervaka de stackars medborgarna så inte någon elak moderat visleför dem. Blir det sedan inte som man tänkt sig ska man kunna backa. Vem ska sedan betala kostnaderna för äventyret? Gissningsvis ska allmännytan göra det, eller hur.

Jag undrar när svensken ska bli vuxen och våga ta ansvar för sitt handlande.

Anonymous said...

"Jag undrar när svensken ska bli vuxen och våga ta ansvar för sitt handlande."

Har man lite människokännedom så inser man att viljan att "fega ur" dåliga affärer sitter betydligt djupare än partipolititiska sympatier - ifall man nu naivt nog trodde något annat.

Följ gärna insändarkommentarerna på di.se och e24.se framöver, efterhand som fastighetskrashen och arbetslösheten utvecklar sig. Skruvade ansvarsfjärmande resonemang på temat "allt är sossarnas fel" torde inte bli svåra att finna. Men visst; så länge det går bra att tjäna på arbetsfria bovärdeökningar är det lätt att "ta ansvar".

Jämför för övrigt med den marknadsliberala målsättningen att "privatisera vinsten, men socialisera förlusten". Eller målsättningen att skjuta över negativa bi-konsekvenser så mycket så möjligt på det allmänna. Att "externalisera" miljökostnaderna exempelvis.

Anonymous said...

Jämtin är ute och cyklar. Hon vill alltså erbjuda bostäder till folk som inte har råd. Är det någon ENDA läxa vi borde ha lärt oss av nuvarande finanskris så är det väl just motsatsen.

Släpp bostadsmarknaden fri så att alla kan hitta någon form av boende till ett rimligt pris!

Anonymous said...

Kan någon förklara varför det är fel att betala en ränta på den reaskatt som man själv valt att skjuta framför sig? Det är skuld till staten och alla med skulder vet att man måste betala ränta när man har skulder! Att den större delen hänför sig till stockholmare är väl inget skäl att ändra reglerna - jag bara undrar hur människan tänker!!!