Monday, November 3, 2008

Skev Rektangel

Det är mycket som är snett och vint i bostadsrättsföreningen Rektangeln. I veckan skrivs ett nytt kapitel i den sorgliga historien om den ombildning som föreningen genomfört i Ringen. Nu ska man hålla möte för att försöka reda ut de konstiga affärer som föreningens kassör och andra håller på med.

En riktig lurendrejare verkar han vara den där kassören. Oavsett vad man tycker om ombildningen får man ändå hoppas att det blir räfst och rättarting där de skyldiga ställs till svars och medlemmarna inte råkar alltför illa ut (även om många av dem varit både dumma och giriga).

Om bostadsrättsföreningen Linjalen ska lyckas hålla en rak linje vet vi inte ännu. Men vad motbildarna tycker och gör kan vi i alla fall läsa här.

En sak som redan är klar är att den som tycker att våra hem inte ska vara en handelsvara, den personen bör inte söka medlemskap i Rektangeln.

Tillägg 7.11.08: Nu har Rektangelns bokföring beslagtagits av Ekobrottsmyndigheten.

1 comment:

Rädda Linjalen said...

Hej och tack för att du uppmärksammar vår kamp för att rädda kvarteret Linjalen på Södermalm från ombildning.

Linjalen är ett stort område - 455 lägenheter och 75 kommersiella lokaler. Det skulle med andra ord bli en av Stockholms större bostadsrättsföreningar ifall ombildningen blir av.
Det ekonomiska upplägget är i princip direkt plockat från Ringen och Fältöversten, med lån av amerikansk subprime-modell.
Resultatet skulle bli en Brf-förening som blödde ekonomisk, och dom naiva stackarna som tror sig göra ett "klipp" på den här affären kommer att bli dom största förlorarna.

Allting sköts av en advokatbyra som jobbar "på risk" (dvs att dom bara får betalt ifall köpet blir av)och givetvis kommer att propagera för köp, på och över gränsen till ren stupiditet.
Styrelsen har hitills inte sagt flaska till någon av oss som bor här.

Hur man har tänkt sig att förvalta, reparera eller underhålla den stora fastigheten samt gården verkar ingen ha tänkt på alls. I den ekonomiska kalkylen finns knappt några pengar avsatta till ändamålet, och reparationsbehovet i kvarteret är stort.

Kvarteret är väldigt blandat, med många gamla, barnfamiljer och invandrare. Många mår dåligt och lever i rädsla för vad som kan hända ifall ombildningen blir verklighet.

Inte ens om jag ville köpa en bostadsrätt skulle jag ha minsta tanke på att ge mig in i det här skämtet till affär.

Vi i Rädda Linjalen kommer att fortsätta att informera om detta. Vi ger inte upp förrän vi stoppat detta vansinne!

Rädda och utveckla allmännyttan!
Johan Johansson / Rädda Linjalen

vår bloggsida:
http://raddalinjalen.blogspot.com/

vår stödgrupp på facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=35600506673