Thursday, November 20, 2008

Hårda tider

A som arbetar med missbrukare säger: -Det är fler som kommer till oss nu som är hemlösa. Det har blivit svårare för dem att hitta någonstans att bo på sista tiden. Det finns så få hyreslägenheter och kraven för att få hyra blir hårdare. Hur ska det gå?

M som arbetar med personer med funktionsnedsättning säger: -Det behövs många nya gruppbostäder för människor som har funktionshinder och som inte kan bo för sig själva i vanliga lägenheter. Vi hade planerat för att inrätta nya gruppbostäder för dem, men nu vet vi inte hur det går. Byggstarter blir uppskjutna på obestämd tid och får vi några lägenheter alls så är det dyra bostadsrätter som staden måste köpa in.

Så drabbar bostads- och finanskriserna de mest behövande.

Uppdrag granskning igår visade hur en hycklande handlare slår mynt av bostadsbrist och knappa kommunala resurser. Det finns risk för att vi kommer att se mer av sådant om inte byggandet ökar och kommunerna får tillräckligt med resurser till socialtjänsten.

Uppdrag granskning visade också hur en skandalös privatvärd underlåter att underhålla sina fastigheter. Att inte hyresgästföreningen begärt tvångsförvaltning av dessa kåkar för åratal sedan är fullständigt obegripligt.

No comments: