Wednesday, May 2, 2007

Mål

Som väntat visar sig intresset för att ombilda till bostadsrätt skilja sig mycket mellan olika områden i staden. Av totalt 274 intresseanmälningar kommer 212 från innerstan och ett fyrtiotal från attraktiva närförorter. I t.ex. Akalla, Bredäng, Farsta och Vällingby finns bara enstaka intresserade och på många håll inga alls.

Att intresset varierar så kraftigt oroar inte det ansvariga borgarrådet Kristina Alvendal. Enligt DN säger hon: "Det får ta den tid det tar." Riktigt vad "det" är som ska få ta tid förklaras inte, men en rimlig tolkning är väl att hon ser skillnaderna i intresse som ett informationsproblem. Får hon bara hållas med sina möten och sitt ständiga leende ska hon nog kunna övertyga hyresgästerna om att det är bra för dem att ombilda.

På radion imorse talade prästen Annika Borg om att vi hela tiden blir inplacerade i grupper, för att inte tala om målgrupper. Det är precis vad Alvendal gör. Hon ser medborgarna som en målgrupp som hon ska sälja sitt privatiseringsprojekt till. Att de gjort rationella överväganden och bestämt sig för att inte vilja ombilda verkar hon inte kunna föreställa sig.

No comments: