Sunday, May 27, 2007

Modiga människor

Nu har bostadsrättsföreningen haft sitt årsmöte. Tydligen lyckades man inte bara få till en styrelse utan också att befolka den med modiga människor. I föreningens informationsblad för maj presenterar sig nämligen alla med både för- och efternamn, vilket den gamla styrelsen aldrig gjorde, de hette bara sina förnamn. Jag vet inte alls vilka dessa personer är, men grannen berättar att tre av de nio faktiskt satt i den gamla styrelsen. Ryktet om att alla skulle avgå var alltså inte sant och det får man väl vara glad för. En styrelse bestående av enbart oerfarna personer är i allmänhet inte bra. Här är kompetensen dessutom särskilt viktig, både vad gäller föreningsarbete och fastighetsförvaltning för det som väntar är inte lite: åtgärder för att förbättra ventilationen, upprustning av tvättstuga och fasadrenovering. Till att ansvara för sådant krävs sannerligen också mod. Själv skulle jag aldrig våga, för jag vet ju att jag ingenting kan om dylika ting. Tänk att det finns så många andra som anser sig förstå sig på både sånt och annat som hör till att sköta om en fastighet där många människor bor. Imponerande.

Ronny tycker att den som tänker rösta ja till ombildning också måste åta sig att under någon period sitta i styrelsen för bostadsrättsföreningen. Det är en bra idé. Ett krav på aktivt ansvarstagande kanske skulle få en del ivrare att sansa sig.

PS. Hörde just att det var 40 deltagare på bostadsrättsföreningens årsmöte, av ungefär 140 möjliga. Det kan man inte kalla för något stort engagemang i sitt boende.

No comments: