Monday, August 20, 2007

På gång igen

Nu är nästan alla vi som har jobb tillbaka från semestrarna och skolbarnen sitter i sina klassrum igen (om inte skolan lagts ned under lovet, förstås). I trädet utanför mitt fönster är de vilda plommonen mogna och i trädgårdslandet har höstanemonen slagit ut.

Mycket tyder alltså på att sommaren är på väg mot sitt slut. Jag vet inte hur den varit för dem som väntar på besked om just deras hus ska ombildas till bostadsrätt, men jag tror att många bävat för vad hösten ska innebära. Som Kärrtorpsdamen vars granne drev kampanj för ombildning under våren. Damen har bott i sin lägenhet i sextiotvå år, grannen har haft sin i några månader. Nu går grannen runt och propagerar för köp, "så att vi kan tjäna en hacka". Men den gamla, som inte är intresserad av att köpa, hon blir förtvivlad och förvirrad, känner sig utlämnad och uppgiven.

Det finns många sådana gamla människor som far illa när ivrarna härjar runt. Och inte bara gamla, utan även många andra känner både stark oro och olust inför det som sker nu. Vem bevakar deras rättigheter?

No comments: