Tuesday, September 1, 2009

Räddat av k-märkning

Jag har tidigare skrivit om det fina höghuset i Björkhagens centrum. Då var jag orolig för att huset skulle ombildas till bostadsrätter. Nu har jag fått veta att hotet är undanröjt. Den här gången var det en k-märkning som räddade hyresgästerna kvar hos Svenska Bostäder. Tack för det, Stadsmuseum!

PS. Den som vill se hur huset ser ut åker förstås lämpligast ut hit och tittar på det. Kan man inte göra det så finns en liten bild här.

1 comment:

Anonymous said...

Jag har full förståelse för att de som är hyresgäster hos SB gärna fortsätter att vara det. Det är oftast billigare att hyra än att äga lägenhet.

Tyvärr gör detta att folk ogärna flyttar från sina hyresrätter och antalet hyresrätter som förmedlas via bostadsförmedligen är mycket lågt.

Exempelvis krävs det att man har stått i bostadskön i ca 16 år för att få möjlighet att hyra en liten 2a i björkhagen. https://bokabostad.stockholm.se/webuipublikalistor/Lagenhet.aspx?Diarienr=2096559

Jag tycker att det är lite tråkigt. Kanske är det dags för ett nytt miljonprogram tillgodose bostadsbristen i stockholm?

/Göran