Wednesday, September 23, 2009

Quiding slingrar sig

Den som försöker förstå detta med tidsgränserna för köperbjudanden till bostadsrättsföreningar har det inte lätt. Det vet till exempel Elin, som bor i Dalen.

När hon för några dagar sedan pratade med direktören Quiding i Stockholms Stadshus AB förnekade han först att det finns något direktiv till de allmännyttiga bolagen om att de ska vara mer flexibla med slutdatumen. När Elin stod på sig medgav Quiding att det kanske ändå skett en förändring av det ursprungliga budet om tre plus tre månaders betänketid. Det nya direktivet var, enligt Quiding, förorsakat av finanskrisen och handlade om att bostadsrättsföreningarna skulle få förlängd svarstid om de hade svårt att få lån hos bankerna.

Ett visst medgivande alltså från Quiding om att något hänt. Tjänstemännen på Svenska Bostäder är mer rakt på sak när Elin och hennes sambo talar med dem. De hänvisar till att det kommit ett nytt direktiv under hösten om att betänketiden ska kunna justeras och menar att de boende ska räkna med att det är andra spelregler som gäller nu.

Ovissheten förstärks därmed för de drygt 20 000 hyresgäster som bor i de i fastigheter som är intresseanmälda för ombildning men där man antingen inte haft köpstämma ännu eller där men inte fått pris på fastigheten.

Not. Jag har inte hittat det direktiv som tjänstemännen talar om. Kanske finns det i ännu opublicerade protokoll från Stadshus AB och bostadsbolagen. Vi får se. I juniprotokollet från Stadshus AB finns däremot siffror över dagsläget för ombildningar för den som är intresserad.

2 comments:

Anonymous said...

En sann politiker. Quiding verkar hinna ändra sig innan han svarat klart.
Undrar just vad svaret blir nästa gång - na eller jej?

Martha said...

Han, Quiding, är släkt med min brf-ordförande. Har faktiskt funderat på om det var därför det inte bråkades så i mitt hus under ombildningsprocessen. Skulle sett ut det om det blivit rubriker...

Nu blev det ju inget köp och det känns fortfarande väldigt bra. Nu ska sunkstämpeln bort från huset och om några veckor träffar vi förvaltaren för att se vad som kan göras med den lilla kassa han har för det här året.