Monday, September 22, 2008

Trubbel

Det går inget bra för ombildarna här i Björkhagen. Nyss slank hela Hässleholmsvägen ur deras grepp, nu har de problem på Simrishamnsvägen. Styrelsen för bostadsrättsföreningen där har låtit meddela att den felbedömt ombildningskonsultens förmåga och att man sagt upp honom sedan man "upptäckt brister i den formalia som krävs för ett köp". Nu har man skaffat sig en ny konsult och begärt förlängt betänketid hos Svenska Bostäder.

En rätt säker gissning är att ombildarna är tämligen bekymrade vid det här laget, Motbildarna bör däremot ha fått nytt hopp. Låt oss tro att deras önskan att få fortsätta som hyresgäster hos Svenska Bostäder kommer att uppfyllas.

En sorglig sak i sammanhanget är att den nya konsulten - om inte han har en namne - är en f.d. anställd hos hyresgästföreningen. Nu jobbar han för HSB med att främja ombildningar. Tänk så lätt färgen flagnar hos somliga.

1 comment:

Anonymous said...

Ett tips:

I radioprogrammet "Godmorgon världen" i helgen (21 sep) kunde man höra att svenskarnas samlade bolåneskulder ökat från 750 miljarder för 5 år sedan (när bomarknaden redan var relativt het) till 1340 miljarder i dag - allt enligt SCB.

Googlesök "Finanskris och bostadsbubbla" för att lyssna på inslaget i efterhand via www.sr.se, ca 1/3-del in i programmet.