Friday, September 5, 2008

Tack, Ingves

I dagens SvD intervjuas några hyresgäster som häromkvällen röstade nej till ombildning i Drakenbergsområdet. De högre räntorna som ger högre boendekostnader vid ombildning var ett av skälen för en av dem att säga nej nu, fast hon sagt ja tidigare.

Gårdagens räntehöjning bör göra att fler tänker efter och motsätter sig ivrarnas försök att få dem med på ombildningståget. Det är bra.

Familjebostäders VD har redan märkt att människor börjat dra sig ur omvandlingar, också sent i processen. Bolaget kommer att kräva ersättning för det arbete som det lagt ur på att förbereda ombildningarna. Vi får hoppas att det verkligen blir medlemmarna i bostadsrättsföreningarna som får betala den räkningen och inte övriga hyresgäster eller skattebetalarna.

1 comment:

Anonymous said...

Hej Inger!
Min granne ringde igår och vi kom att prata om Drakenberg och räntor. Något som verkar vara svårt är att ta till sig all information. Vilket behövs för att man ska få en så korrekt bild av hur ett ev. köp kan vara genomförbart. Om inte annat för den egna ekonomins skull. Som jag sa till styrelseordförande en kväll i hissen: Man måste ju få LEVA också! Han svarar: Ja, jo, det har du ju rätt i...
Här är det fortfarande lugnt på ombildningsfronten i alla fall. Det är bra. Men OM det skulle dra igång här så ska grannen och jag kontakta Jonna G i Drakenberg och be om stöd. Hon är ju mycket insatt i detta, liksom du *ler*
By the way, det var trevligt att se bild på dig i Hem&Hyra :-)