Saturday, June 16, 2007

Logik - trots allt

I dagens tidningar finns mycket att höja på ögonbrynen åt. Till exempel detta: Kristina Alvendal (den ständiga) vill (enligt SvD) att allmännyttan ska köpa fler hyresfastigheter i innerstan.
"Syftet med att börja köpa hyresfastigheter är att ge en möjlighet att utveckla hyresrätten. Sådana affärer gjordes under förra mandatperioden och väldigt många föredrar att bo i hyresrätt." säger Alvendal.

Vilket hyckleri. Om man tog på allvar att folk vill bo i hyresrätt vore det enda vettiga att låta bli att sälja de hyresrätter som finns. Man kan inte förstå annat än att Alvendal vill är att även de fastigheter som nu är privata efter en kort period av kommunalt ägande ska kunna ombildas till bostadsrätt. Och - simsalabim - så finns inte ens några privata hyresrätter i innerstan.

2 comments:

Anonymous said...

Suckar djupt... Hyckleri var rätta ordet. Här på min gård är det nu gårdsfest som styrelsen för den registrerade bostadsrättsföreningen har inbjudit till. Sist jag tittade från min grannes köksfönster så var det bara åtta personer där, förutom två av de drivande. Kan det möjligen avspegla hur stort intresset egentligen är för en ombildning? Det är 72 lgh i mitt hus... Har du läst förresten att försäljningen av Centrumkompaniet är uppskjutet? Boultbee får inte köpa än...

Inger said...

Hej Martha!
Ja, låt oss hoppas att festdeltagandet är en mätare på intresset för ombildning. I så fall lär ni ju klara er med råge!

Det stämmer att försäljningen av Centrumkompaniet är uppskjuten. Det beror på en så kallad minoritetsbordläggning i kommun-fullmäktige, men ärendet kommer upp igen nu till veckan och då kommer det med all säkerhet att gå igenom. Det är trist, både för affärsidkare som kan få kraftigt höjda hyror (allt döma av hur Boultbee agerat på annat håll) och för de hyresgäster som har Centrumkompaniet till hyresvärd.