Sunday, June 17, 2007

Fest

Igår var vi på fest, en sådan där födelsedagsbarnet, som så ofta nu för tiden, firar ett avsevärt antal decennier. Den här gången var det bara trevligt, men på en liknande tillställning nyligen fanns spänningar, även om de inte vidrördes vid själva kalaset. Bland dem som inviterats då fanns ett stort inslag av grannar, vilket väl tyder på att att de närboende trivts bra med varandra under alla de år som man bott i samma område.

Frågan är hur det blir med granndeltagande vid nästa fest som K ordnar för nu står granne mot granne. K och några till vill ombilda till bostadsrätt, andra är absolut emot det. Troligen finns folk som varken vet ut eller in och alldeles säkert finns många som blir både oroliga och ledsna. Om ivrarna vinner är min gissning att det vid nästa stora födelsedagskalas, om fem år eller så, då finns det inte många kvar av de gamla grannarna. Antingen har man köpt och sålt vidare för att göra en vinst eller så har man flyttat därför att man inte ville bo som hyresgäst hos bostadsrättsföreningen. Och så försvann ytterligare ett tryggt och välfungerande bostadsområde.

Köpfest, visst, men annars inte särskilt festligt för dem som inte ville ombildning. Och kanske inte så kul för de övriga heller, om de tänker efter.

No comments: