Sunday, June 10, 2007

Dagens citat (ett dygn för sent)

DN:s ledarsida konstaterade igår att medelpriset på en bostadsrätt i Stockholms innerstad nu ligger på 52768 kr per kvadratmeter. Skribenten Niklas Ekdal kommenterar med att "äntligen finns det fog för mäklarnas marknadsföring med obskyra beskrivningar som `internationell klass´och `New York-känsla´". Jag tolkar detta som att han inte tycker att prisutvecklingen är riktigt okej (men jag kan ha fel).

En som nästan säkert blir gladare ju högre priserna stiger i hans omgivning är arkitekten Thomas Sandell. Hör här vad han säger i gårdagens Svenska Dagbladet:

"Jag gillar Kungsholmen. Här är man anonym. Det är också kul att se en stadsdel utveckla sig så som Kungsholmen faktiskt har gjort. Från en sovande pensionärsstadsdel till att hysa de köpstarkaste invånarna."

Thomas Sandell gillar uppenbarligen att bo i ett område där bara de unga och rika får plats. Själv är han 48, vilket kan tydligen räknar som ungt. Själv tycker jag att man nog är rätt medelålders när man hunnit så långt i livet och att man vid det laget borde ha förstått vissa grundläggande saker. Som att det är bra för alla om alla har det någorlunda bra och om man får tillfälle att träffa människor av alla de slag.

No comments: