Tuesday, August 25, 2009

Stackars Linjalen!

Nu har jag träffat ivrarna i Linjalen. Det var inte roligt.

Det räckte att vi frågade lite försiktigt vad de gjorde där ute på Linjalens gård, det tiotal personer som stod där med en massa papper. Alla började då prata i munnen på varandra om hur fantastiskt bra det skulle bli med en ombildning och hur hederliga och allvarligt syftande de var som ville ombilda. Motståndarna däremot, se det var ett riktigt pack, som bara ljög och hetsade mot dessa rättskaffens män och kvinnor i bostadsrättsföreningen och alla de hyresgäster som ville ombilda. När vi ifrågasatte den verklighetsbeskrivningen och berättade om våra egna erfarenheter höjde ivrarna tonläget ett snäpp till och började anklaga även oss, två helt obekanta något äldre damer, för att vara otrevliga och förresten, varför bodde vi nu kvar om det var så att det var så fel med ombildningen hemma hos oss?

Det var så att vi nästan fick hicka av förfäran.

Måtte de inte vinna omröstningen vid den sista och avgörande köpstämman på torsdag, för då blir det synd om hyresgästerna i Linjalen.

3 comments:

Rädda Linjalen said...

Pussar till er för att ni kom - och välkommen till oss. Så här lever vi!

Johan Johansson / Rädda Linjalen

Henrik said...

De kallar det frågestund med fika. Det kanske inte hann bli nåt kaffe för att frågorna var fel ;-)

Att oliktänkare bemöts med agressivitet förekommer och har alltid förekommit från många av BRF Linjalens mest inbitna anhängare, och verkar vara deras uppfattning av föreningsdemokrati.

Dock måste det påpekas att det finns det trevliga människor också i kvarteret som vill köpa, men de riktiga hardcore-BRFarna skyr inga medel när det gäller hur man behandlar sina medmänniskor och grannar för att nå sitt mål.

Rädd i Linjalen said...

Det som Henrik säger stämmer. Flertalet är nog hyggligt folk, men den inre kretsen har på sistone varit en ren junta. Hur många gånger jag fått den rena ordern att "Rösta JA!" de senaste månaderna har jag tappat räkningen på.

Även styrelsen, som ju borde vara ett demokratiskt organ, pådyvlar hyresgästerna att "Rösta JA!". Hur mycket föreningsdemokrati är det?

Snart har två år av både livet och påtryckningar gått. Jag är så trött på det här så att jag saknar ord.

Snart är det över. Men det trodde jag ju förra gången också.