Thursday, October 8, 2009

Benkes berättelse (del 2)

Nu är det dags för köpstämma nr 2 hemma hos Bengt på Byälvsvägen i Bagarmossen. Den förra ställdes in av ombildningskonsulten, eftersom det kom för lite folk. Under hela sommaren har de boende alltså levt i ovisshet om de ska få sig bostadsrättsföreningen påprackad som hyresvärd istället för Stockholmshem.

För Bengt har det varit mer än ovisshet som präglat de gångna månaderna. För hans del har de inneburit personliga påhopp, grova anklagelser och försök att få bort honom som talesman för hyresgästerna. En av ivrarna har spridit en skrivelse där Bengt beskylls för sexuellt ofredande av småflickor, andra har begärt att hyresgästföreningen i Stockholm ska låta avsätta Bengt från hans uppdrag i den lokala hyresgästföreningen, en del är förbannade för att Bengts arbete mot ombildningen kan göra att de själva inte tjänar de pengar de tänkt sig, somliga påstår att Bengt tvingat hyresgäster att skriva på papper om att de säger nej.

Också konsulten har hoppat på Bengt och krävt att han ska ta tillbaka sina påpekanden om att en viktig utgiftspost saknades i den ekonomiska planen. Konsulten har även i övrigt spelat en osedvanligt aktiv roll i sammanhanget och själv ringt hem till hyresgäster för att övertala dem att rösta ja. Bengt ställer sig med all rätt frågan om en advokat, som denna konsult är till sin profession, verkligen får agera så.

Köpstämman ska hållas på måndag den 12 oktober. Bostadsrättsföreningens betänketid går ut den 15 oktober.

Man undrar förstås nu: kommer bostadsrättsföreningen, bostadsbolaget och bostadsborgarrådet att respektera ett nej till ombildning denna gång? Eller ska de fortsätta den rättsvidriga hanteringen med att begära och få förlängd betänketid?

Om Bagis och om Byälvsvägen har jag tidigare skrivit här.

2 comments:

Anonymous said...

Hej Inger kan du maila mig namnet på den drivande kvinnan i bagis som du skriver om i ditt första inlägg om bagis?
Vh
Terje

Anonymous said...

Man baxnar över att agerande som det beskrivna får pågår utan lagliga åtgärder! Heja Benke!