Thursday, February 26, 2009

Något är ruttet i Malmö

Den som ännu inte stiftat bekantskap med den förträffliga Dagens Arena, kan passa på att göra det idag när de skriver om bostadsfrågor. Närmare bestämt handlar det om kackerlackshusen i Malmö och om det ansvar som ingen vill ta för dem, varken den tidigare ägaren kommunala MKB eller den nuvarande, fastighetsspekulanten Acta, som är en riktigt ful fisk. Läs den trista historien här.

4 comments:

Anonymous said...

Malmö är ett bra exempel på hyresrättens svaghet. Ingen bryr sig om lägeneterna, husen eller närmområdet eftersom ingen äger något utan bara hyr. Allas "allmänna" slitage bidrar till förfallet, en enskild har inget att vinna på att sköta sig eftersom ingen annan gör det.

Hade de ägt sina lägenheter kan jag garantera att det inte funnits några kakerlackor där.

Inger said...

Dagge!
Om du verkligen tror på vad du säger så tycker jag att du ska komma hit åtminstone virtuellt genom att läsa mina inlägg under rubriken "Om att bo här". Då kan du få se hur det är med det ägda boendet (dvs när en bostadsrättsförening äger fastigheten). Visserligen har vi inte några kackerlackor, men något stort engagemang finns sannerligen inte, förutom när det gäller att spara pengar. De som är mest engagerade i boendemiljön är nog faktiskt de kvarboende hyresgästerna.
/Inger

Unknown said...

Det är en både lustig och vanlig inställning den käre Dagge har.
Så fort någonting ägs av privatpersoner så ordnar sig alla problem liksom av sig självt.

Hur många gånger ska det behöva motbevisas?
Är det inte lite av ett mantra som förgiftat oss under dom senaste 20 åren?

Anonymous said...

Johan - bara staten/samhället tar hand om problemen så löser det sig. Eget ansvarstagande och beslutsfattande är läskigt, det är ju synd om människorna!