Sunday, February 15, 2009

Avbön önskas

Nu låter finansborgarrådet meddela att staden ska satsa på hyresrätten igen. Efter alla utförsäljningar och en rad goda år finns pengar att spendera och en del av dem - 10 miljarder - ska användas till att bygga nya hyresrätter. Lika mycket avsätts till underhåll i de kommunala bostadsbolagen.

Det hela är en del av ett krispaket för att rädda sysselsättningen. Och det är vackert så. Men nog vore det bättre om majoriteten kunde erkänna att deras bostadspolitik i Stockholm har varit en gigantisk felsatsning, som utarmat allmännyttan och gjort innerstaden till ett reservat för en välbärgad medelklass. När kommer den avbönen?

2 comments:

Anonymous said...

Den avbönen väntar jag också på. Men ur alliansperspektiv så är det väl bra ju mindre allmännytta det finns att renovera. Då finns det ju pengar kvar till skattesänkningar menar jag...

Något som förvånar mig allt mer är den ekonomiska aningslöshet många människor lider av. Är det så svårt att räkna ut vad de reella kostnaderna skulle kunna bli om man t.ex. köper en bostadsrätt eller vad en omvandling från hyresrätt till bostadsrätt innebär för den personliga ekonomin? Det verkar vara väldigt svårt...

Anonymous said...

Jisses, är ni aldrig nöjda?

Hur mycket hyresrätter byggdes det när S styrde Stockholm då?

Det tar tid att bygga hus, underskottet på hyresrätter vi ser nu är en konsekvens av politiken 2002-06. Som S vill räknades även bygganvisning in i statistiken över nybyggen. Då fanns inte ens bottenplattan.

Nu med alliansen satsar man på hyresrätten och de allmännyttiga bostadsbolagen går till och med in och köper nybyggda BRF och "omvandlar" till hyresrätt.