Friday, March 21, 2008

Tips

Alltid alerta Martha på Söder har tipsat om två motioner som (s) har lagt i riksdagen. Den ena, som handlar om bostadsrätter, förstår jag inte riktigt poängen med, men den andra, som handlar om hyresrätten, är riktigt bra. I den skriver Carina Moberg m.fl. om hur viktigt det är med hyresrätter och med en social bostadspolitik. Carina och hennes kompisar skriver att det behövs "starka kommunala bostadsföretag, återinförd tillståndsplikt för kommunala bostadsföretags försäljning av fastigheter, ett hyressättningssystem som motverkar kraftiga hyreshöjningar vid bostadsbrist" med mera med mera. De kommunala bostasföretagen ska prägas av en "långsiktig själv-kostnadsprincip snarare än ett vinstmaximeringsperspektiv" och "de kommunala bostadsföretagens hyresnormerande roll bör inte ändras". Så där går de på och man fattar inte vad som hänt sedan motionen lämnades den 2 oktober 2007 och fram till nu när Carina helt verkar ha ändrat ståndpunkt.

Läs motionerna själva och häpna. Ni hittar dem genom Marthas kommentar till förra bloggposten.

Nu är det långfredagskväll och snön ligger djup härutanför, som vore det jul istället för påsk. Imorgon, mycket bittida, far vi för att studera hur unga människor i USA har det med boendet. I alla fall ska vi få se hur ett visst mycket ungt och mycket nygift par har det.

Till alla dem som stannar hemma önskar jag en helg med precis så mycket av allting som ni själva vill ha. Den som har en stund över kan gärna lyssna på radioprogrammet "Litet bo jag sätta vill", som skildrar hur vi bor idag och hur vi bodde förr. Programmet sänds i repris på måndag kl. 18.15. men går också att lyssna till via webben.

3 comments:

Anonymous said...

Ha det så bra over there! Undrar om du hann läsa detta innan du for...?
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=753964

Anonymous said...

Det är ju en del av problemet att (s) är bäst på bostadspolitik i opposition 

Anonymous said...

(s) aer inte bra daer heller dessvaerre, varken i Stockholm eller paa riksplanet. Och det maaste vi i (s) aendra paa. Aer Du medlem saa goer naagot, Vi har inte tid att vaenta.