Wednesday, March 12, 2008

Jakten på pengarna

Vid ombildningen här för jämnt åtta år sedan var det flera äldre damer som inte ville köpa men blev övertalade till det av sina barn. Nu har ytterligare en av dessa kvinnor måst flytta till vård- och omsorgsboende (förfärligt ord, men det heter faktiskt så nu för tiden) och lägenheten ska säljas. Och om mammas tid börjar ta slut så är barnens inne, för nu ska de göra sig rika på hennes lägenhet. Eftersom lägenheten var billig från början (470 000 kr) och ungarna inte har haft några kostnader för den, så tror man att de skulle vara nöjda och glada för varje slant som de så lättvändigt har möjlighet att få. Men icke så. På Hemnet ser jag att lägenheten inte blivit såld på de fyra visningar som varit och att den därför ska visas i en tredje omgång. Nu är utgångspriset sänkts med dryga 100 000 kr, men knappast för att barnen kan tänka sig att sälja till det lägre priset. Nej, sänkningen är förstås till för att locka fler spekulanter som kan bjuda över varandra tills köpesumman landar på de närmare 2 miljoner kronor som de snikna ungarna sannolikt tänkt sig att få ut, precis andra säljare här på senare tid.

Osmakligt alltihop, tycker jag, både att tubba mamma att köpa och att försöka krama ut så mycket pengar som möjligt ur andras bostadsnöd.

1 comment:

Anonymous said...

Min gamla granne har ett barnbarn. Hon vill att farmor ska köpa lägenheten så hon kan ärva den sen. Hon är skriven på adressen, men bor inte där. Farmor/min granne är helt med på detta... Att boendekostnaden kan öka så mycket att hon inte har råd att bo kvar, det har hon inte en tanke på.
Läste det här idag:
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_972669.svd
Nu börjar en förening att reagera i alla fall...