Thursday, July 30, 2009

Skamlöst i Aspudden

I Aspudden är dom flitiga må man säga trots att det är sommar med rätt att vila. Åtminstone snor somliga runt så det står härliga till. Nyss var det hemma hos Ronny som man tog sig för att ordna köpstämma mitt i semestertiden,nu är det hos Harriet i kvarteret Tornsvalan.

Harriet och hennes grannar firade i juni när ombildningskonsulten, efter köpstämma nummer två, erkände sig besegrad och meddelade att bostadsrättföreningen lade ner alla försök till ombildning därför att tiden var för kort för att återigen mobilisera krafterna.

Det var då det. Sedan måste någon ha fått tag i en dundermedicin mot ombildarnas trötthet för plötsligen var de på fötter igen och ordnade en ny köpstämma. Den avhölls för två veckor sedan och slöt med att nej-sidan segrade med en rösts övervikt.

Men skam den som ger sig, tyckte tydligen ombildarna och slog till med ytterligare en köpstämma, som alltså blev nummer fyra i ordningen. Den hölls igår hemma hos bostadsrättsföreningens ordförande. Nu gick ombildningen igenom, med stöd av röster avgivna genom fullmakt. Några av fullmakterna hade tagits åter vid förra stämman, men nu presenterades de som fullmakter igen. Fullmakt fanns också från den lilla kvartersbutikens ägare, som tubbats att rösta trots att han inte får köpa sin lokal, för "annars kan han ju få ont om kunder". En som var med på mötet säger att flera av fullmaktsgivarna varken vill eller kan köpa, men efter påverkan har de skrivit på ändå.

Jag utgår från att ombildningsmotståndarna kommer att begära ut protokoll, röstlängd och fullmakter från stämman för att kunna granska om fullmakterna är korrekta och giltiga. Ronny har gjort precis detta och hittat en massa spännande saker, som han nu påtalat till Familjebostäders tjänstemän. En kopia av sin skrivelse ska han också skicka til de politiskt valda ledamöterna i Familjebostäders styrelse. Så bör alla andra också göra så att det blir tydligt för alla vilka skamlösa metoder som ombildarna använder.

3 comments:

Martha said...

Kom på att jag, som blev vald till justeringsman på min brf's köpstämma, inte har fått se protokollet! Så nu har jag efterlyst det plus röstlängd och givna fullmakter. Tack för påminnelsen, Inger!

anna said...

Låter inte helt rätt. Funderar på, tidigare återdragna fullmakter som nu räknas som fullmakter igen, kan det verkligen gå igenom? de borde vara daterade så återkallelsen borde ju vara daterad senare om det nu inte är så att det fuskats med datum eller att ivrarna vart väldigt påstridiga för att få ny fullmakt...??
Och ja, jag håller med, alla borde begära ut protokoll för att se att ens röst är riktigt räknad. Protokollen är offentliga.

Johan said...

Jag var där som ombud. Det var en väldigt klantigt genomförd stämma. Dessutom gjordes aldrig den votering som begärdes ett flertal gånger.
Det finns absolut inga skrupler längre om ombildningsvärlden. Stämman i tornsvalan var inte seriös någonstans.

Johan J