Wednesday, July 29, 2009

Dåligt med låg insats

Det förekommer på sina håll att bostadsrättsföreningarna lockar till köp med mycket låga insatser för bostadsrättsinnehavarna. Man lägger alltså den största delen av de lån som behöver tas upp på föreningen och minskar därmed lånebehovet för de enskilda medlemmarna.

Om att detta inte är något bra upplägg kan man läsa här

5 comments:

Anonymous said...

Länken funkar inte.

Inger said...

Men nu då?

Ingrid said...

Det som artikeln handlar om är just vad som föreslås i den förening vi nu håller på att lämna, eftersom man märkt att de höga månadsavgifterna gör lägenheterna svårsålda. Men intressant att det räcker med två tredjedels majoritet. Vad händer med den som inte kan skaffa pengarna?

farbror Melker said...

"Vad händer med den som inte kan skaffa pengarna?"

Det undrar jag också - ifall man nu inte får/vill låna mera, menar jag. Pressen måste vara enorm att ALLA går med på upplägget - annars måste saken avgöras i hyresnämnden. 2/3-dels-majoriteten är bara ett första steg.

Artikel verkar för övrigt inte vara speciellt kritisk. Har sökt runt lite och de ända kritiska argumenten jag hittat hitintills var i läsarkommentarerna till E24-artikeln "Lägre månadsavgift efter insatshöjning" (googlesök). Kan någon fylla i med mer?

Dagge said...

Den bästa lösningen, och billigaste för ägaren, är om ägaren själv står för 100% av lånen och BRF för 0%.

Maximerar avdragsmöjligheterna.

Där har ni det.