Monday, April 23, 2007

Oförenliga storheter

Har just hört att i en förort nära mig sitter samma personer både i styrelsen för den lokala hyresgästföreningen och för den nybildade bostadsrättsföreningen, som vill köpa husen där man bor. Förstår de inte att dessa två åtaganden inte går att förena? Man kan inte både försvara hyresrätten och arbeta för att ombilda till bostadsrätter. Och framför allt kan man inte samtidigt uppmuntra dem som vill ha bostadsrätter och stödja dem - och de brukar vara många - som blir väldigt oroliga och ledsna när ombildningsivrarna drar igång.

Ibland måste man välja sida. Det här är ett sådant tillfälle för styrelseledamöterna i Dalen. Jag hoppas de väljer rätt.

3 comments:

Igor Videla said...

Tipsar dig om följande adress:

www.nejtillombildning.se
Bra text:)
/igor

Anonymous said...

Enligt interna regler i Hyresgästföreningen är det inte tillåtet för förtroendevalda att arbeta aktivt för ombildning så jag hoppas att dessa personer hoppat av sina förtroendeuppdrag

Inger said...

Hej Liz!
Enligt vad jag hört så har de inte avsagt sig sina uppdrag, utan det blev visst så att Hyrsgästföreningen Sydost fick gripa in och stänga den lokala hyresgästföreningen. Det formella problemet är därmed löst, men det stora problemet kvarstår: vem tar hand om dem som inte vill ombilda?