Thursday, April 26, 2007

Flyttfåglar

Usel ornitolog som jag är vet jag inte om våra sommargäster bland fåglarna kommit hit ännu. Här utanför syns i alla fall bara de gamla vanliga vännerna blåmesen, hackspetten och så den ständigt förekommande björktrasten, förstås. Bland de mänskliga flyttarna är det i alla fall full fart. En av dem som ska flytta är en av de få kvarvarande ombildarna. Han var en av dem som satt i den första styrelsen i bostadsrättsföreningen och sprang runt här och propagerade för hur bra allt skulle bli och berättade att det var bråttom att rösta ja för annars skulle Stockholmshem sälja till någon annan (vilket var lögn).

När köpet gått igenom var det inte så intressant längre att bo här. Efter ett halvår flyttade den första styrelsemedlemmen och sedan har de dunstat av, den ena efter den andra. Orsakerna har varierat, någon har flyttat till villa, någon hade bara inte råd att bo kvar eftersom det blev dyrare än han tänkt sig.

Men ska man vara rättvis är det inte bara de drivande som flyttat, även bland de vanliga bostadsrättsinnehavarna är det stor turbulens. Nästan ständigt är någon lägenhet till salu. Det känns som om vi bor i en ny form av genomgångsbostäder. Gemenskapen och inflytandet och allt det där andra fantastiska blev det visst inte mycket med.

No comments: