Thursday, January 22, 2009

Nobody knows

Ingen vet varför saker inte sker. Ingen vet varför det sker som ändå sker. Ingen vet vad som ska ske. Så kan man sammanfatta vårt samråd med bostadsrättsföreningen igår.

Ingen vet varför hålen framför portarna inte lagats trots att rörarbetena avslutades för flera månader sedan. Ingen vet varför fasadställningar sätts upp när de inte ska sättas upp eller varför inget arbete sedan utförs på fasaden. Ingen vet när sophanteringen ska ordnas så att de skräpiga och illaluktande plasttunnorna på gården kan tas bort. Ingen vet när vi ska få tillbaka några plantor i våra öde rabatter igen. Ingen vet när den slitna tvättstugan ska repareras.

I vissa frågor pågår faktiskt planering, t.ex. för hur gårdarna ska se ut. "Men man vet ändå inte hur det går", säger den ovanligt uppriktiga representanten för bostadsrättsföreningen, "det är så få som kommer på stämman och de som kommer anser att inget ska få kosta."

Ack, ja.

4 comments:

Anonymous said...

I min fastighet på så 25 personer har man precis ombildat. Jag är ensam resthyresgäst - möjligen en till, jag är inte säker. På allra första ombildningsmötet talades om att ombilda = "ta ansvar för sitt boende", och "kul att lära känna sina grannar". Tja, vi får väl se hur det artar sig. ;-)

Fastigheten består uteslutande av 1-2 rums lägenheter, med relativt ung genomsnittsålder, så många är nog mest inställda på att flyttare vidare; "göra bostadskarriär". Vi står inför ett tvingande stambyte redan 2009, och för det har det tagits ett extralån på 8 miljoner. Den totala förvärvskostnaden landade på 30 miljoner. Ingen ser ut att vara höginkomstagare direkt, så det blev nog "amorteringsfritt utan kontantinsats" över lag. Inga inplanerade låneamorteringar i den ekonomiska planen så klart.

Lite fler glada Hej! i trappan i början, men nu har allt återgått till det normala. Tom anslagstavla i trappuppgången och hitintills ingen BR-hemsida med information. Ordföranden är gravid så hon har väl snart fullt upp, och vill troligen flytta till något större, kan man misstänka.

Inger said...

Melker! Låter inget vidare det där, men låt dig icke förskräckas. Vi har faktiskt överlevt här i åtta år nu./Inger

Anonymous said...

Inger! Jag har goda nyheter - åtminstonde goda för mig. Det har precis kommit upp en mäklarannons i trappuppgången att en av de som nappade på omvandlingen ska sälja med visning redan nu på söndag 1 februari (så seriöst var det). Kollade på boligan.se och mycket riktigt så är lägenheten utannonserad där. Enligt boligan består föreningen nu av 6 resthyresgäster (och inte 2 som jag först trodde). Eftersom alla utom två röstade ja vid köpestämman så måste de 4 övriga fått nobben av banken.

Anledningen att jag tycker detta är bra är att HGF inte automatiskt förhandlar för endast 1-2 hyresgäster. Man måste vara minst 3 eller fler. Nu är vi alltså 6 stycken.

Hur mycket vill den utflyttade spekulanten ha för besväret? Jo, den blev låneköpt för 790K (1/38 kvm) och nu 1 månad senare hoppas vederbörande få den såld för 1095K. Vi får väl se hur det går.

Anonymous said...

Hmm - jag brukar pendla mellan farbror Melker och farbror Frej. Men vi är en och samma.