Monday, March 15, 2010

Surt

Någon har satt upp lappar i portarna i Ronnys bostadsområde. Lapparna handlar om att Ronny köpt sin lägenhet och att det är ett svek. Lapparna är undertecknade med signaturen "arg hyresgäst".

Vi har förstås funderat mycket över vem som skrivit detta. Vi tror inte att det är någon hyresgäst. För vilken hyresgäst skulle gå till angrepp mot någon som i nästan tjugo år ordnat möten, delat ut kallelser, protokollerat, förhandlat, motionerat, röstat och debatterat under hur många timmar som helst i lokal hyresgästförening, förhandlingsdelegation, fullmäktige och förbundsstämma för att just hyresgästerna skulle få så bra boendeförhållanden och så låga hyror som möjligt? Och dessutom varit den som flitigast av alla hyresgäster arbetat mot ombildningen.

Slutsatsen blir att det sannolikt är en ivrare som står bakom angreppet, kanske någon som räknat med att bostadsrättsföreningen skulle få ett tillskott till sin kassa genom att sälja Ronnys lägenhet. Ett klassiskt fall av "surt sa räven", alltså.

Trist historia. Men till bostadsrättsföreningens fördel ska sägas att det var några personer i deras styrelse som gick runt och tog ned lapparna så fort de kunde. Det var bra gjort.

Lästips: Karin Thunbergs krönika i gårdagens SvD om bumerangbarnen som måste flytta hem till mamma därför att de inte har någon stans att bo fast de är vuxna och borde kunna få stå på egna ben.

No comments: