Thursday, November 11, 2010

Borättsbildarna - någon?

För drygt ett år sedan efterlyste Anna i Skarpnäck via bloggen någon som kände till ombildningskonsulterna Borättsbildarna som anlitats av den bostadsrättsförening där Anna bodde.

Nu har bloggen fått mejl från en anonym person som skriver:

"Dessa konsulter vill ombilda våran förening, jag undrar därför hur det gick för er? Har samma intryck som du att de är oseriösa."

Anna eller någon annan som vet något om Borättsbildarna får gärna höra av sig.

4 comments:

Anonymous said...

Tipsa dem om att lägga ut en fråga på www.styrelseguiden.se , det borde ge en del tips.

whippo said...

De erfarenheter vi har av dem i Skarpnäck är att de är väldigt svåra att få tag på. De svarar inte på mail och sällan på telefon. När de väl svarar så vill de inte svara på frågor utan hänvisar till BRF.

De själv utför besiktningen på fastigheten och fann absolut inga fel. De gjorde någon form av ekonomisk kalkyl som gavs till styrelsen som de i sin tur använda för att samla in fullmakter. Sedan drog de tillbaka kalkylen innan stämman och gav ut den ekonomiska planen som hade andra siffror.

Ja, listan kan göras lång.

Kolla in "allabolag.se" och se vilka bolag de har nu. Under vår tid var det en ständig rokad med bolag.

/Rikard Junkergård

Anonymous said...

Mitt råd är ställ frågor och kräv svar. Fråga om tidigare referenser.Samtidigt stämmer det ju att styrelsen är huvudansvariga, men konsulterna ska ju också kunna svara på frågor.
Nu har ju Rikard redan svarat en del. Visserligen har en av borättsbildarna leg för att utföra besiktning, men det var ändå en ytbesiktning.
Men det som kan tilläggas är bl a att de inte skötte frågan om medlemskap ordentligt. Personen ifråga vart utkastad från ett möte för han fick inte vara medlem. Men det visade sig senare att han fick inte nekas att bli medlem(vilket vi eg redan visste, men det dröjde ett tag innan de erkände att de haft fel där). Sen på själva köpstämman var det ingen som helst legitimationskontroll, vilket jag kan tycka är konstigt. Men har också hört att det är vanligt förekommande. Det vart ju ja på stämman, men i slutändan fick vi vara kvar i sthlmhem regi och det känns väldigt bra.
Skönt att ombildningskarusellen är över för vår del, men visst börjar rykten ibland om de ska sätta igång igen...Däremot har vi ju kontakt med folk i andra områden och man känner med dom.
Läste om hus i långbro där de skulle ha fjärde köpstämman i veckan. Ngn som vet hur det gick? Och varför kan man fortfarande inte acceptera första stämmans resultat?
/anna

Anonymous said...

SBB är ett gäng att de mest notoriskt förekommande ombildningskonsulterna när det gäller tvivelaktiga sammanhang.

Det mest talande är att de utser sig själva som garanter för seriösa ombildningar när det räcker med att googla lite för att den som vill ska hitta en mängd skumma ombildningar.

På den här länken finns det hur många exempel som helst på vad grundarna av SBB har ställt till med:
http://raddalinjalen.blogspot.com/2010/06/mot-sbb-etikens-apostlar-bildar.html