Thursday, June 24, 2010

Förfärande människosyn

Det är inte bara hyresrätten som är utsatt för attack dessa dagar, utan det finns folk som tycker att inte ens hyresgästerna själva är särskilt mycket värda. I Täby tycker man till exempel att

"det kan vara en fördel att bygga flerfamiljshus som skydd för buller invid större vägar."

Visserligen säger man inte ordet hyreshus, men det är lätt att förstå att det är sådana som avses. Bullerstörda bostadsrätter skulle ju inte vara så eftertraktade precis.

De som tycker att hyresgästerna kan vara bullerskydd är närmare bestämt moderaterna i Täby, åtminstone enligt DN som i sin tur citerar Villägarnas utskick VillaInfo.

Och här söder om söder sade nyligen en av våra grannar att det var bra att de nya hus som ska byggas här intill är bostadsrätter "så det inte blir hyreskaserner med en massa löst folk. Dom ska inte finnas här."

Detta sade han till en annan granne som han mycket väl vet är just hyresgäst hos bostadsrättsföreningen.

Medan vi försökte byta lägenhet försökte jag då och då övertyga Ronny om att vi skulle flytta till Sjöstaden. Det ville han inte för han ville inte ha såna grannar som han trodde att vi skulle få där. Nu har vi istället just sådana grannar här. Det är förfärligt.

No comments: